Bogdan Piperiu, artist plastic, grafician, Tuttlingen / Germania

  1. Ce înseamnă pentru Dumneavoastră Reșița la împlinirea a 250 de ani de industrie, sărbătoriți la 3 iulie 2021?

Fără îndoială, primul cuvânt care îmi trece prin minte gândind-mă la Reșița este „acasă”. Atât de multe amintiri că nu aș ști de unde să încep și unde să mă opresc. O viață! Cu bune, cu mai puțin bune. Memoria mea selectivă m-a ajutat să le păstrez doar pe cele bune! Haha!

250 de ani de industrie la Reșița este ceva fantastic! O istorie la care au fost martori și participanți și membrii ai familiei mele, atât bunicul pe linie paternă, cât și tatăl meu, ambii activând  pentru o bună perioadă în CSR – Furnalul reșițean. Privesc fascinat fotografiile vechi cu Reșița de odinioară și îmi place să îmi imaginez că mă plimb pe acele străzi, pe lângă acele clădiri cu o istorie bogată (prea puțin știută de majoritatea reșițenilor) ca apoi să realizez cât de mult s-a schimbat orașul meu! Tot timpul am fost adeptul evoluției, cu prețul aferent. Inevitabil te îndrăgostești de acest oraș, fie că ești din Reșița, fie că nu. Are de toate și asta o face să fie „acasă”!

  1. Ce gânduri trimiteți Reșiței și locuitorilor ei la început de an jubiliar?

Mă imaginez de multe ori plimbându-mă prin Reșița, pe lângă Bârzava, bucurându-mă de liniștea și frumusețea peisajului.

Le doresc reșițenilor, unora, să fie mai atenți la ceea ce îi înconjoară. Să realizeze că locuiesc într-un colț de rai și să îl păstreze cât mai bine. Sunt absolut convins că lucrurile bune vor lua amploare. Tuturor însă le doresc voință și putere de muncă în absolut orice domeniu activează. Că este industrial sau nu, trebuie să fim conștienți că numai prin seriozitate și onestitate putem face ca peste încă alți 250 de ani, cei ce vor veni după noi să fie mândri de un oraș minunat. Și poate, să fie și ei întrebați aceleași lucruri!

Sunt mândru, bucuros și „fălos” că sunt reșițean și promit că așa să rămân.

Leave a Reply

Your email address will not be published.